New Age

Posted by on jun 17, 2014 in Blog | Reacties uitgeschakeld voor New Age

New Age

New Age is niet echt een religie of een godsdienst. Het is meer een spirituele stroming als tegenwicht op de bestaande religies zoals het Christendom. De New-Agestroming is in de jaren ’70 van de 20e eeuw ontstaan. Mensen waren op zoek naar een nieuw geloof en de invloeden van de New Age kwamen uit de Oosterse religies overgewaaid. Binnen New Age geloven mensen in het doorlopen van een spirituele groei tot dat je verlicht bent.

Holistisch mensbeeld
Binnen de New Age heerst er een holistisch denkbeeld. Alles hangt met elkaar samen en gebeurtenissen in het leven hebben als doel om te groeien. Een specifieke New-Age- kerk bestaat er niet, maar de stroming is wel terug te vinden in spirituele centra, op spirituele beurzen, opleidingen en op Internetfora.

Betere wereld
Mensen die zich bezighouden met New Age streven naar een nieuwe en betere wereld waarin er minder individualisme is, er beter voor de natuur wordt gezorgd, mensen meer om kijken naar elkaar. Door te mediteren, liefdevol te leven en respectvol te zijn naar anderen wordt er gehoopt op verlichting.

Verlichting
Als een mens verlicht is, rest hem geen nieuw leven meer op aarde maar wordt hij opgenomen in een grotere bron van liefde en licht. Een mens hoeft dan niets meer en is één met het al. Hoe daar te komen is niet duidelijk binnen de New-Age-stroming. Wel is dit het grote verlangen en het doel van het leven.