Hindoeïsme

Het Hindoeïsme vindt zijn oorsprong rond 1200 v.C.. Deze godsdienst heeft zich echter jarenlang ontwikkeld en je vindt er invloeden van de oude Germanen, Grieken en Romeinen.

Goden

Het Hindoeïsme gelooft in veel verschillende goden. Echter zijn er wel verschillende stromingen. De monotheïsten geloven dat elke god een facet is van één God. De polytheïsten zijn elke god als een aparte God. Een bekende God in het Hindoeïsme is bijvoorbeeld Rama.

Heilige boeken

Het Hindoeïsme heeft verschillende heilige boeken. De Veda is het eerste boek, maar daarna zijn er nog nieuwe series boeken ontstaan.

Kastensysteem

Het Hindoeïsme werkt met een kastensysteem. Bovenaans taan de Brahmanen, dit zijn de priesters. Daaronder vind je de Kshatriya’s, dit zijn de edelen en soldaten. De Viashya’s zijn de kooplieden en de Sudra’s de dienaren. Mensen die buiten het kastensysteem vallen worden de Paria’s ofwel onaanraakbaren genoemd.

Leefregels

In het Hindoeïsme is het brengen van offers erg belangrijk. De koe is een heilig dier en wordt dus niet geofferd.  Verder speel verdraagzaamheid en tolerantie een belangrijke rol.