Het gedicht, ons visitekaartje

Posted by on dec 3, 2013 in Blog | Reacties uitgeschakeld voor Het gedicht, ons visitekaartje

Het gedicht, ons visitekaartje

Met de decembermaand voor de deur, komt toch vaak ook een beetje de stress ‘om de hoek kijken’. Behalve alles regelen voor de feestdagen, moeten we ook nog eens sinterklaasgedichten schrijven en dat gaat niet altijd even gemakkelijk. En we weten ook allemaal dat een goed sinterklaasgedicht niet enkel wat zegt over de ontvanger, maar het is ook het ‘visitekaartje’ van de gever! We willen het dus allemaal natuurlijk zo goed mogelijk doen.

De inspiratiebron
Raar eigenlijk dat we bij het schrijven van de sinterklaasgedichten nooit aan de Goedheiligman zelf denken. Vaak weten we niet waar de de inspiratie vandaan moeten halen om een leuk of mooi gedicht te schrijven. We denken aan van alles en nog wat, maar aan Sint Nicolaas zélf?

Het leven van de bisschop van Myra moet toch genoeg aanknopingspunten hebben om ons te kunnen inspireren tot een gedicht. Om maar eens wat op te noemen:
hij kwam op voor de zwakken
hij was altijd bereid om te helpen
hij legde op 19jarige leeftijd de kloostergeloften af
hij is schutspatroon van de zeevaarders
Voeg dit samen met onderstaand tips en u komt ongetwijfeld met een mooi resultaat te voorschijn.
Begin op tijd met het gedicht. Stress en creativiteit gaan niet samen. Relax en neem de tijd.
Zorg voor een mooie presentatie. Al is het gedicht misschien niet het mooiste, de ontvanger kan in ieder geval zien dat je er aandacht aan hebt besteed!
Hopelijk wilt u er eens over nadenken en zich laten inspireren door de heilige Nicolaas. Er zal ongetwijfeld een verrassend gedicht uit de bus komen….
Laten we ons ook in ons dagelijks leven eens inspireren door Sint Nicolaas. Het maakt niet uit wat we geven, maar laten we het altijd geven vanuit ons hart. Niet alleen op 5 december, maar ook alle 364 overige dagen van het jaar.

Succes!