Je eigen religie ontwikkelen

Posted by on mrt 4, 2014 in Blog | Reacties uitgeschakeld voor Je eigen religie ontwikkelen

Je eigen religie ontwikkelen

Creëer je eigen religie

Je eigen religie ontwikkelen klinkt misschien een beetje vreemd, maar het kan een prima manier zijn om je eigen waarden en normen te vormen. Veel mensen die een religieuze achtergrond hebben, zijn daar niet altijd even blij mee. Toch hoeft religie niet altijd een negatieve klank te hebben en kan het prima gebruikt worden om van je leven iets moois te maken. Dat wordt bedoeld met het ontwikkelen van een eigen religie.

Religie helpt je kijken naar jezelf

Religie kan een heel belangrijk hulpmiddel zijn om jezelf een spiegel voor te houden. Veel mensen ontwijken een spiegel omdat ze bang zijn voor wat ze aantreffen. Het kan je echter veel troost geven wanneer je weet dat de spiegel die religie je voorhoudt, je alleen maar dichter bij jezelf kan brengen. En dat is misschien wel een heel belangrijke waarde die je voor jezelf nastreeft in je leven.

Religie helpt je kijken naar je omgeving

Bij de meeste godsdiensten en religies keren een aantal dezelfde elementen terug. Daarin is je naaste liefhebben voor een belangrijke factor. Wanneer je een eigen religie of spiritualiteit gaat ontwikkelen, dan zul je zeker met dit element in aanraking komen. Religie gaat namelijk niet alleen over jezelf, maar zeker ook over je kijk naar de omgeving en hoe je met andere mensen omgaat.

Religie brengt mensen bij elkaar

Religie is de verbindende factor tussen mensen. Natuurlijk zijn er veel oorlogen geweest onder mensen, volken en groeperingen die dachten de waarheid in pacht te hebben. Maar wanneer er naar de essentie van religies gekeken wordt, dan gaat het altijd om liefde, verdraagzaamheid, respect en verzoening. Dat zijn begrippen die eigenlijk iedereen nastreeft. Religie is dan ook een prima manier om te werken aan een betere wereld!